USA Travelstudy

Alle har en mening om USA; vi vil bli bedre kjent med landet, historien, kulturen og politikken. En studiereise og et unikt møte med USA fra innsida, en smeltedigel av raser og kulturer.

Amerikanerne forbereder reise til mars. Vi forbereder reise til America. En reise som forandrer!

Reisemålslinja USA Travelstudy handler om USA og det amerikanske på mange forskjellige måter. Alle har en mening om USA. Vi vil bli bedre kjent med landet, historien, kulturen og politikken. Vi vil se nærmere på «The American Way of life». Denne levemåten har også satt sine spor på vår side av Atlanteren. Hvor ble det av indianerne? Hvilken rolle vil USA kunne spille i framtiden? Hvorfor er dette samfunnet så splittet? Vi vil bruke tid på å planlegge og forberede den store Amerika-turen til våren. Samtidig får vi spennende kulturmøter i det «glokale» på hjemmebanen. Rollen som verdensborger forplikter oss alle!

Les mer om årets lange reise på reisebloggen (trykk her)!

Nøkkelord

 • politikk, idrett, mat, musikk og filmer
 • kulturmøter både hjemme i Norge og i USA
 • Turforberedelse og planlegging
 • Debatter og dybdeundervisning – Hvem er De forente stater og hvem er vi?
 • Studietur bak fasaden – til det virkelige USA
 • Opphold hos amerikansk vertsfamilie

Hvem linjen passer for

Linja er for deg som liker kultur, samfunnsdebatter, politikk og reising. Travelstudy betyr nettopp det; vi reiser for å lære – om oss selv og andre. Mangfold er vår styrke. United We Stand!

Forventninger til deg

 • Du liker å reise on the road
 • Ønsker å utfordre deg selv
 • Viser samfunnsengasjement
 • Interesse for andre kulturer og mennesker
 • Lyst til å bli kjent med USA fra innsida – mer enn bare Hollywood og shopping
 • Liker å utforske det ukjente

 

 STUDIETUR

Vi ønsker at alle skal ha økonomisk mulighet til et folkehøgskole år hos oss. Vi gir derfor to valgmuligheter for studieturer på våre linjer. Du kan velge den ordinære turen med din linje eller velge å bli med vår billigste reisemålstur, reisen til linja Europa Explore. Om du velger Europaturen følger du USA Travelstudy sitt opplegg i Norge, men reiser på studietur sammen med Europa Explore. 
Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Vestbredden. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.  Klikk her for å lese mer om prisen for de ulike alternativene. 

Alternativ 1. Studietur til USA

Vi reiser til USA for å bli bedre kjent med dette enorme landet. Fra dag én skal vi få være sammen med amerikanske venner og dele tanker og opplevelser. Underveis kommer vi til å bo med vertsfamilier, besøke studenter, føre samtaler med natives og andre minoriteter. Er vi virkelig så forskjellige? Hva kan vi lære av amerikanerne? Hva tenker de om oss og Norge? Det blir selvsagt også tid til sportsarrangement, musikk, historie og ikke minst spennende mat. Vi skal reise langt og lenge, så en viss reisekondis kan komme godt med. Turen blir stortsett «on the road» – alltid i lag med våre kompetente guider og venner fra USA.

For skoleåret 2017/2018 går turen innom Missouri, Kansas, Oklahoma, Arkansas, Tennessee, Mississippi, Louisiana, Alabama, Georgia og Florida! Du kan følge oss på bloggen i mars 2018. Ruta for 2018/2019 er ikke klar enda, den skal planlegges sammen med våre partnere i USA i løpet av våren 2018 – men spennende og mangfoldig blir det garantert!

Mens amerikanerne planlegger reise til Mars, reiser vi til USA. Det har Reiseskolen gjort siden 2005. Blir du med?

 

Alternativ 2. Studietur i Europa

Europa Explore – linja vil utvikle en ny Europareise hvert år. Denne reisen blir så gjort valgbar for reisemålslinjene våre slik at du kan følge den linja du ønsker når vi er i Norge og samtidig få glede av et rimelig og miljøvennlig hovedreise. Les mer om Europa Explore og hvilke hovedreise de utvikler her

Søk nå!

Aldersgrense

Aldersgrense for linjen er over 18 år.

PRIS: 144 800 kr

Inkludert

 • Mat og rom på skolen
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • Påmeldingsgebyr
 • Eget bad på rommet
 • Lokale turer i Norge
 • Skolemateriell
 • Studietur til USA
 • Skoletur til Israel og Vestbredden

Valgbare tillegg:

 • Enkeltrom (+ kr 5000 pr år)
 • Noen valgfag (opp til kr 8000 hvis du får plass på dykking – de som velger linja har førsterett)

Valgbare fradrag:

 • Studietur til Europa (-19 000 kr -) 
 • Skoletur november i Sør-Norge (- kr 11 000,-) 

Ekstrakostnader varierer fra linje til linje, men ofte dreier det seg om fallskjerm/strikkhopp, heiskort, enkelte måltider på tur. Vi ønsker å inkludere flest mulig av måltidene på tur (både innenlands og utenlands). Fullstendig oversikt over økonomien finne du på denne lenka.

Lærer

Matthias Furrer

LÆRER USA TRAVELSTUDY OG VALGFAG – SYSTEMANSVARLIG

Innvandret sunnmøring født og oppvokst i Schaffhausen, Sveits. Det internasjonale miljøet i hjertet av Europa har satt sitt preg på denne karen fra ung alder av. Matthias er fascinert av kultur, språk og land. Har lang erfaring med reising, både som ung interrailer og reiseleder. Overbevist om at menneskets styrke ligger i mangfoldet, noe han er opptatt av å formidle i folkehøgskolen. Å følge med på nyeste forskning og vitenskap gir Matthias inspirasjon, naturen er kilde for ny energi. Et av favorittstedene er Alpene. Drømmer om å få se de fra verdensrommet en dag.

Epost: matthias@alesundfhs.no 

 

 

Søk nå!

Nyttig informasjon

Du er sammen med gjengen på reisemålslinja nær to dager i uken. De resterende dagene består av fellesfag og valgfag. Du kan lage din egen timeplan ved å velge valgfag fra en spennende valgfagsmeny bestående av fag innenfor kreative fag, matlaging, idrettsfag, friluftsliv og musikk.

En sosial reise, en personlig reise og en reise ut i verden

Ålesund folkehøgskole er reiseskolen som bygger på at gjennom reising skjer læring og at hele skoleåret er en reise i sosialt fellesskap, og inn i ditt eget, personlige liv. I september kan du melde deg på pilegrimsvandring over Dovre. Du kan bli med på toppturer i de spektakulære Sunnmørsalpene, og det blir anledning til å gå og klatre i fjell, med fjellsko eller feller under skia. Øyhopping og vestlands-tur er også populært. Om høsten drar hele skolen på felles studietur til Israel, før alle reisemålslinjer mot slutten av året reiser ut i verden.

Kristent verdigrunnlag

Ålesund folkehøgskole er en kristen skole, basert på tro og toleranse. Hver elev møtes med omsorg og respekt, uavhengig av bakgrunn og tro. De som vil gi sin kristne tro en mulighet til å vokse, får god anledning til det. Den som ønsker det kan blant annet bli med på onsdagsmøter, NonStopGud-grupper, bibelgrupper og ukentlig korssamling i kapellet.

Godt fritidstilbud
I gymsalen, på formingsrommet, i trimrommet, på musikkrommet eller datarommet, på fotballbanen og beachvolleyball-banen, på fjellet eller i kano eller båt på sjøen. En stor gruppe miljøarbeidere (stipendiater) organiserer dessuten fritiden – så ingen trenger å kjede seg. Her er grupper for alt fra dans til strikking, fra høytlesning til innebandy.

Fellesskap på tvers av linjer

Solidaritet Reiseskolen: På Ålesund Folkehøgskole ønsker vi å utgjøre en forskjell i vårt nærområde og andre steder i verden. Vi ønsker å skape et håp og engasjement om at det nytter å bidra til en bedre verden for våre medmennesker. Det blir valgt en solidaritetskomité ved skolen som har ansvar for å lede dette arbeidet. Gjennom skoleåret samler vi inn penger til bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen. Organisasjonen hjelper mennesker til å klatre ut av fattigdom gjennom utdanning, mikrofinans og jobbskaping. Strømmestiftelsen har prosjekter i flere land i Afrika, Sør – Amerika og Asia. Les mer om organisasjonen her.

Musikal

Hver høst settes det opp en musikal på Ålesund fhs. Dette er et omfattende prosjekt, som går over to uker, med forestillinger over to-tre dager etter endt forberedelsesperiode. Alle elevene bidrar etter sine evner, enten det er dans, skuespill, sang, bygging av scene, PR, rigging, mat, kostyme lyd eller lys. Et utrolig flott og sammenspleisende prosjekt, som hvert år ender i forestillinger sett av hundrevis av lokale barn og unge.

Elevkvelder

Lørdagskveldene arrangeres det omtrent hver uke elevkvelder. Enkelte av disse elevkveldene er det reisemålslinjene som arrangerer, med tema relatert til reisemål, årstid eller spennende vinklinger, som Filmgalla, Talkshow, 70-tallsfest, Grand Prix, Sjørøverfest. Hva enn det skulle være – så lenge det samler hele kullet og skaper en festkveld!

 

 

instagram2 #borgusa

Please check your feed, the data was entered incorrectly.

 

Skoleplan

Ønsker du at vi skal sende skoleplan, fyll ut skjemaet.

 
 

Er du et menneske eller en robot?

en-reise-ut-i-verden-Borg-FHS

usa-nett01