Borg-FHS-Linjer-musikk-6

Borg-FHS-Linjer-musikk5

Borg-FHS-Linjer-musikk-4

Borg-FHS-Linjer-musikk-2

Borg-FHS-Linjer-musikk1

Sør-Afrika Musikk:Lab

Oppdag deg selv sammen med andre som elsker musikk!

Sør-Afrika Musikk:Lab er linja for deg som ønsker å utforske musikk. Om du spiller et instrument, synger eller lager låter er dette linja for deg! Det er du sammen med de andre på linja som lager dette musikalske året sammen, og vi vil bruke de instrumentene vi har til å spille sammen og for hverandre.

LINJENS INNHOLD

På linja vil du få muligheten til instrumentalundervisning på ditt instrument, samspill i band og kor, lære enkel musikkteori og lage dine egne låter. Vi vil jobbe med mange forskjellige sjangre, og muligheten til påvirkning av repertoar er stort. Sammen vil vi gå på konserter og lytte til noen av de artistene som besøker Ålesund  og lage våre egne konserter. Konserter både for de andre elevene ved skolen og i byen vår.

Målet med linja er å utvikle deg til å bli en bedre musikere både individuelt og som klasse og å oppdage nye sider ved deg selv og musikken.

AKTIVITETER

Instrumentalundervisning: Du vil få individuell opplæring på ditt hovedinstrument. I tillegg har du muligheten til å få gruppeundervisning i gitar, piano og ukulele.

Vokalgruppe: Vi synger sammen flerstemt.

Band/ensemble: Med utgangspunkt i de instrumentene/stemmene  vi har lager vi grupper som spiller sammen.

Improvisasjon/låtskriving: : Lær å utvikle din kreative side gjennom improvisasjon og tekstverksted.

Musikkhistorie/lytting/hørelære: Inn i mellom all spillingen krydrer vi med noe av den musikken andre har laget og hvordan den er laget.

Konsertproduksjon/Musikkformidling: Gjennom året vil vi lage konserter der linja står for alt fra musikk til PR.

HVEM LINJEN PASSER FOR

Linjen passer for deg som vil utvikle deg som musiker. Det er samme hvilket instrument du spiller, det er bare spennende om vi får en samspillgruppe som består av mange forskjellige instrument. Det er fint om du kan noter, eventuelt besifring,- men ikke et krav.

Send meg et par minutt der du spiller eller synger et musikkstykke eller låt.

HVA FORVENTER VI AV DEG

 • At du er glad i musikk.
 • Ønsker å utfordre deg selv.
 • Vil være med på å skape et musikalsk fellesskap
 • Byr på deg selv

STUDIETUR

Vi ønsker at alle skal ha økonomisk mulighet til et folkehøgskole år hos oss. Vi gir derfor to valgmuligheter for studieturer på våre linjer. Du kan velge den ordinære turen med din linje eller velge å bli med vår billigste reisemålstur, reisen til linja Europa Explore. Om du velger Europaturen følger du Sør-Afrika Musikk:Lab sitt opplegg i Norge, men reiser på studietur sammen med Europa Explore. 
Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Vestbredden. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.  Klikk her for å lese mer om prisen for de ulike alternativene. 

Alternativ 1. Studietur til Sør-Afrika

Studieturen vår går til en av Afrikas mest spennende land- Sør- Afrika. I dette landet er musikk noe av det viktigste som finnes. Her er ikke musikk bare underholdning, men en stor del av folks identitet og røtter. Musikken, og da spesielt sangen, betydde mye under frihetskampene mot arparteidregimet som falt i 1994 og har til alle tider bundet folk sammen som folk og senere som en nasjon. Det finnes flere kjente musikere som Lucky Dube (reggea), Miriam Makebe (også kalt Mama Africa), Soweto Gospel Choir, Brenda Fassie og lista kunne vært mye lenger.

På vår tur vil vi besøke en av verdens vakreste byer, Cape town, og møte musikere som bruker byen som sin scene. Vi vil også besøke steder der musikk er en viktig faktor for mennesker som trenger et felleskap og støtte.

Vi reiser videre til Johannesburg, som er den ant største byen i Afrika,  hvor vi skal besøke SoWeTo,- hvor både Nelson Mandela og Desmond Tutu hadde sine baser, samt oppleve musikk og annen kultur byen har å by på.

I tillegg til å oppleve masse kunst og kultur, skal vi ha med oss vår musikk og dele den med de vi møter. Kulturmøte er det aller viktigste på denne turen. Møte med Sør-Afrikanske musikere og mennesker som kan dele sin historie vil være en viktig faktor på vår studietur. Kanskje kan vi lage en felleskonsert sammen med noen vi jammer med?

Mot slutten av vår tur, reiser vi til Pilanesberg National Park. Vi kan ikke reise til Sør-Afrika uten å gjøre et forsøk på å se “Big 5”  på safari!

Alternativ 2. Studietur i Europa

Europa Explore – linja vil utvikle en ny Europareise hvert år. Denne reisen blir så gjort valgbar for reisemålslinjene våre slik at du kan følge den linja du ønsker når vi er i Norge og samtidig få glede av et rimelig og miljøvennlig hovedreise. Les mer om Europa Explore og hvilke hovedreise de utvikler her

 

LÆRER

Ragnhild Eide Akslen- sanger, dirigent og sangpedagog.  

Jeg er utdannet fra Griegakademiet Bergen  hvor jeg har en master i utøvende sang. I tillegg til å undervise i musikk på Ålesund folkehøgskole arbeider jeg som kordirigent og freelance sanger. Selv om jeg er utdannet klassisk sanger, er jeg glad i rytmisk musikk også! Er spesielt glad i jazz og gode soul-ballader. Jeg har tidligere vært solist i flotte produksjoner ved bla  Den Nasjonale Opera og Festspillene i Bergen, samt solokonserter både hjemme i Norge og internasjonalt.

Epost: ragnhild@alesundfhs.no

Telefon: 97 69 27 33

Søk nå!

PRIS: 139 800

Inkludert

 • Mat og rom på skolen
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • Påmeldingsgebyr
 • Eget bad på rommet
 • Lokale turer i Norge
 • Skolemateriell
 • Studietur til Sør-Afrika
 • Skoletur til Israel og Vestbredden

Valgbare tillegg:

 • Enkeltrom (+ kr 5000 pr år)
 • Noen valgfag (opp til kr 8000 hvis du får plass på dykking – de som velger linja har førsterett)

Valgbare fradrag:

 • Studietur til Europa (- kr 14 000-) 
 • Skoletur november i Sør-Norge (- kr 11 000,-) 

Ekstrakostnader varierer fra linje til linje, men ofte dreier det seg om fallskjerm/strikkhopp, heiskort, enkelte måltider på tur. Vi ønsker å inkludere flest mulig av måltidene på tur (både innenlands og utenlands). Fullstendig oversikt over økonomien finne du på denne lenka.

Nyttig informasjon

En sosial reise, en personlig reise og en reise ut i verden
Ålesund Folkehøgskole er reiseskolen som bygger på at gjennom reising skjer læring og at hele skoleåret er en reise i sosialt fellesskap, og inn i ditt eget, personlige liv. I september kan du melde deg på pilegrimsvandring over Dovre. Du kan bli med på toppturer i de spektakulære Sunnmørsalpene, og det blir anledning til å gå og klatre i fjell, med fjellsko eller feller under skia. Øyhopping og vestlands-tur er også populært. Om høsten drar hele skolen på felles studietur til Israel, før alle reisemålslinjer mot slutten av året reiser ut i verden.

Kristent verdigrunnlag
Ålesund folkehøgskole er en kristen skole, basert på tro og toleranse. Hver elev møtes med omsorg og respekt, uavhengig av bakgrunn og tro. De som vil gi sin kristne tro en mulighet til å vokse, får god anledning til det. Den som ønsker det kan blant annet bli med på onsdagsmøter, NonStopGud-grupper, bibelgrupper og ukentlig korssamling i kapellet.

Godt fritidstilbud
I gymsalen, på formingsrommet, i trimrommet, på musikkrommet eller datarommet, på fotballbanen og beachvolleyball-banen, på fjellet eller i kano eller båt på sjøen. En stor gruppe miljøarbeidere (stipendiater) organiserer dessuten fritiden – så ingen trenger å kjede seg. Her er grupper for alt fra dans til strikking, fra høytlesning til innebandy.

Solidaritet Reiseskolen
På Ålesund Folkehøgskole ønsker vi å utgjøre en forskjell i vårt nærområde og andre steder i verden. Vi ønsker å skape et håp og engasjement om at det nytter å bidra til en bedre verden for våre medmennesker. Det blir valgt en solidaritetskomité ved skolen som har ansvar for å lede dette arbeidet. Gjennom skoleåret samler vi inn penger til bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen. Organisasjonen hjelper mennesker til å klatre ut av fattigdom gjennom utdanning, mikrofinans og jobbskaping. Strømmestiftelsen har prosjekter i flere land i Afrika, Sør – Amerika og Asia. Les mer om organisasjonen her.

Musikal
Hver høst settes det opp en musikal på Ålesund Folkehøgskole. Dette er et omfattende prosjekt, som går over to uker, med forestillinger over to-tre dager etter endt forberedelsesperiode. Alle elevene bidrar etter sine evner, enten det er dans, skuespill, sang, bygging av scene, PR, rigging, mat, kostyme lyd eller lys. Et utrolig flott og sammenspleisende prosjekt, som hvert år ender i forestillinger sett av hundrevis av lokale barn og unge.

Elevkvelder
Lørdagskveldene arrangeres det omtrent hver uke elevkvelder. Enkelte av disse elevkveldene er det reisemålslinjene som arrangerer, med tema relatert til reisemål, årstid eller spennende vinklinger, som Filmgalla, Talkshow, 70-tallsfest, Grand Prix, Sjørøverfest. Hva enn det skulle være – så lenge det samler hele kullet og skaper en festkveld!

 

instagram2 #alesundfhs

 

Please check your feed, the data was entered incorrectly.

 

Skoleplan

Ønsker du at vi skal sende skoleplan, fyll ut skjemaet.

 
 

Er du et menneske eller en robot?

en-reise-ut-i-verden-Borg-FHS