Norge Explore

Opplev Norge! Utforsk området rundt Ålesund, og bli med på dagsturer og overnattingsturer på Sunnmøre. Til fots, i båt, kano, kajakk og på sykkel.  Har du lyst på et variert og allsidig folkehøgskoleår er Norge Explore linjen for deg.

LINJENS INNHOLD

Et år i Norges villeste landsdel i området rundt Ålesund. Den lange reisen til det spektakulære nord. Fjellturer i Sunnmørsfjella, Turer på Emblemsfjellet, Seiling på Mørekysten, padling i fjordane og rafting på kysten.

Målet med Norge Explore er å utforske landet vårt, gjennom et aktivitetsbasert skoleår. Vi ønsker at dette skal være et år der du oppdager og utforsker, mestre utfordringer og finner gleden i mangfoldet.

For søkere med annen bakgrunn enn norsk, kan vi tilby norskopplæring.

NØKKELORD

Aktiviteter: Overnattingsturer, kano, kajakk, seiling, vandreturer i fjellet, topptur, fjordfiske og torskefiske, tradisjonsmat, surfing og hundekjøring i nord.

Teambuilding: Det blir lagt vekt på å bygge et godt klassemiljø. Gjennom året får dere utfordringer som dere skal løse sammen som gruppe.

Turforberedelser:  Fordype oss i historie, geografi og kultur i landet.

 STUDIETUR

Vi ønsker at alle skal ha økonomisk mulighet til et folkehøgskole år hos oss. Vi gir derfor to valgmuligheter for studieturer. Du kan velge den ordinære turen med din linje eller velge å bli med vår billigste reisemålstur, reisen til linja Europa Explore. Om du velger Europaturen følger du Norge Explore sitt opplegg i Norge, men reiser på studietur sammen med Europa Explore. Dette gir deg mulighet til å følge ei linje med en god del aktiviteter innen idrett i Norge, samtidig som du får en billigere studietur.
Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Vestbredden. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.  Klikk her for å lese mer om prisen for de ulike alternativene. 

Alternativ 1. Studietur i Norge

3 uker på veg nordover til Nordkapp. Vi skal besøke Helgeland, Lofoten, Harstad, Tromsø og videre Nord over til Nordkapp.

Vi skal fiske torsk i Lofoten, studere nordlyset, kjøre hundespann i området rundt Tromsø. Dette blir en opplevelse tur i vårt eget land. En reise som få har hatt muligheten til eller tatt seg tid til i sitt eget hjemland.

Alternativ 2. Studietur i Europa

Europa Explore – linja vil utvikle en ny Europareise hvert år. Denne reisen blir så gjort valgbar for reisemålslinjene våre slik at du kan følge den fagretninga du ønsker når vi er i Norge og samtidig få glede av en rimelig og miljøvennlig hovedreise. Les mer om Europa Explore og hvilke hovedreise de utvikler her

 

HVEM LINJEN PASSER FOR

Norge Explore er en god del på farten, men ikke en rendyrket friluftslinje eller idrettslinje. Elevene må likevel påregne en myk inngang til begge deler.

Forventninger til deg

 • Ønsker å utforske og oppdage nye sider ved deg selv
 • Ønsker å utfordre deg selv
 • Interesse for andre kulturer og mennesker
 • Lyst til å bli kjent med Norge som reisemål
 • Normal god fysisk form
 

 

REISEMÅLSLINJER OG VALGFAG – GIR MANGE MULIGHETER!

Norge Explore er en reisemålslinje. Det vil si en linje med en utenlandsreise mot slutten av året. Dette er det vi internt kaller hovedlinjer, og som utgjør din klasse her på Ålesund Folkehøgskole. Du har undervisning sammen med din reisemålslinje torsdag og fredag. De øvrige dagene består av valgfag og fellesfag. Valgfagene bytter vi tre ganger gjennom året og de velges når du kommer til skolen.

SØK NÅ!

Pris: kr 129 800

Inkludert

 • Mat og rom på skolen
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • Påmeldingsgebyr
 • Eget bad på rommet
 • Lokale turer i Norge
 • Skolemateriell
 • Studietur til Norge
 • Skoletur til Israel og Vestbredden

Valgbare tillegg:

 • Enkeltrom (+ kr 5000 pr år)
 • Noen valgfag (opp til kr 8000 hvis du får plass på dykking – de som velger linja har førsterett)

Valgbare fradrag:

 • Hovedreise til Europa (- kr 4000,-) 
 • Skoletur november i Sør-Norge (- kr 11 000,-) 

Ekstrakostnader varierer fra linje til linje, men ofte dreier det seg om fallskjerm/strikkhopp, heiskort, enkelte måltider på tur. Vi ønsker å inkludere flest mulig av måltidene på tur (både innenlands og utenlands). Se her for en fullstendig oversikt og økonomi og priser.

 

LÆRER

Lars Johan Klokk

Lærer Norge Explore, Topptur, ski og Inspektør ved skolen

Allmennlærarar frå Volda Lærarhøgskole, Idrett ved Høgskulen i Volda, Ledelse i Skolen fra NLA, UKT frå MF.

Er frå Sykkylven. Lars Johan er glad i toppturar sommar som vinter. Telemark, slalåm, langrenn og er glad i å vere på sjøen.

Epost: larsjohan@alesundfhs.no

Telefon: 48 04 43 58

 

NYTTIG INFORMASJON

En sosial reise, en personlig reise og en reise ut i verden
Ålesund Folkehøgskole er reiseskolen som bygger på at gjennom reising skjer læring og at hele skoleåret er en reise i sosialt fellesskap, og inn i ditt eget, personlige liv. I september kan du melde deg på pilegrimsvandring over Dovre. Du kan bli med på toppturer i de spektakulære Sunnmørsalpene, og det blir anledning til å gå og klatre i fjell, med fjellsko eller feller under skia. Øyhopping og vestlands-tur er også populært. Om høsten drar hele skolen på felles studietur til Israel, før alle reisemålslinjer mot slutten av året reiser ut i verden.

Kristent verdigrunnlag
Ålesund folkehøgskole er en kristen skole, basert på tro og toleranse. Hver elev møtes med omsorg og respekt, uavhengig av bakgrunn og tro. De som vil gi sin kristne tro en mulighet til å vokse, får god anledning til det. Den som ønsker det kan blant annet bli med på onsdagsmøter, NonStopGud-grupper, bibelgrupper og ukentlig korssamling i kapellet.

Godt fritidstilbud
I gymsalen, på formingsrommet, i trimrommet, på musikkrommet eller datarommet, på fotballbanen og beachvolleyball-banen, på fjellet eller i kano eller båt på sjøen. En stor gruppe miljøarbeidere (stipendiater) organiserer dessuten fritiden – så ingen trenger å kjede seg. Her er grupper for alt fra dans til strikking, fra høytlesning til innebandy.

Solidaritet Reiseskolen
På Ålesund Folkehøgskole ønsker vi å utgjøre en forskjell i vårt nærområde og andre steder i verden. Vi ønsker å skape et håp og engasjement om at det nytter å bidra til en bedre verden for våre medmennesker. Det blir valgt en solidaritetskomité ved skolen som har ansvar for å lede dette arbeidet. Gjennom skoleåret samler vi inn penger til bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen. Organisasjonen hjelper mennesker til å klatre ut av fattigdom gjennom utdanning, mikrofinans og jobbskaping. Strømmestiftelsen har prosjekter i flere land i Afrika, Sør – Amerika og Asia. Les mer om organisasjonen her.

Musikal
Hver høst settes det opp en musikal. Dette er et omfattende prosjekt, som går over to uker, med forestillinger over to-tre dager etter endt forberedelsesperiode. Alle elevene bidrar etter sine evner, enten det er dans, skuespill, sang, bygging av scene, PR, rigging, mat, kostyme lyd eller lys. Et utrolig flott og sammenspleisende prosjekt, som hvert år ender i forestillinger sett av hundrevis av lokale barn og unge.

Elevkvelder
Lørdagskveldene arrangeres det omtrent hver uke elevkvelder. Enkelte av disse elevkveldene er det reisemålslinjene som arrangerer, med tema relatert til reisemål, årstid eller spennende vinklinger, som Filmgalla, Talkshow, 70-tallsfest, Grand Prix, Sjørøverfest. Hva enn det skulle være – så lenge det samler hele kullet og skaper en festkveld!

 

instagram2 #AlesundfhsPlease check your feed, the data was entered incorrectly.