australia-multisport-2-borg-reiseskolen

australia-multisport-1-borg-reiseskolen

Australia Multisport

Ønsker du et aktivt år med varierte idrettsaktiviteter innendørs og utendørs? Australia Multisport gir deg muligheten til å prøve forskjellige idrettsaktiviteter og dra på turer i vårt unike nærområde. Variasjonen er stor og du får mulighet til å prøve alt fra frisbeegolf til klatring, ballspill og surfing. Gjennom spennende teambuilding-aktiviteter bygger vi et godt klassemiljø.

Linjens innhold

Målet med Australia Multisport-linja er at du skal få kjenne på glede og mestring gjennom å være i aktivitet sammen med andre. Om høsten bruker vi nærområdet til aktiviteter ute. Det kan dreie seg om alt fra kajakk/kano og frisbeegolf, til fjellturer og sykkelturer.

Når vinteren kommer blir det alpintur til Strandafjellet skisenter og langrenn i nærområdet. I tillegg bruker vi den fine hallen vår til ulike aktiviteter. Vi bruker også tid på å forberede oss til studieturen til Australia. På våren reiser vi på en 3-4 ukers tur til Australia. Vi reiser langs østkysten og ender opp i Sydney. På veien skal vi besøke det verdenskjente korallrevet Great Barrier Reef. Vi skal surfe på noen av verdens beste strender og besøke lokale australiere. Det blir fart og spenning både på vann og land.

Nøkkelord

 • Aktiviteter: Vi prøver ulike aktiviteter hele året som ballspill, innebandy, klatring, trening, sykling, alpint, langrenn, kajakk/kano, undervannsrugby, fjelltur og surfing.
 • Teambuilding: Det blir lagt vekt på å bygge et godt klassemiljø. Gjennom året får dere ulike utfordringer som dere skal løse sammen som gruppe.
 • Treningsledelse: Du får lære hvordan du kan lede idrettsaktiviteter i grupper. Dette  gir deg muligheten til å være med å bestemme hvilke aktiviteter som skal gjennomføres.
 • Turforberedelser: Lær om Australias spennende kultur og historie. Sammen forbereder vi oss til en unik og spennende reise «down under».

STUDIETURER

Vi ønsker at alle skal ha økonomisk mulighet til et folkehøgskole år hos oss. Vi gir derfor to valgmuligheter for studieturer. Du kan velge den ordinære turen med din linje eller velge å bli med vår billigste reisemålstur, reisen til linja Europa Explore. Om du velger Europaturen følger du Australia Multisport sitt opplegg i Norge, men reiser på studietur sammen med Europa Explore. Dette gir deg mulighet til å følge ei linje med en god del aktiviteter innen idrett i Norge, samtidig som du får en billigere studietur.
Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Vestbredden. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.  Klikk her for å lese mer om prisen for de ulike alternativene. 

Alternativ 1. Studietur til Australia

I løpet av en måned i Autralia skal vi bli godt kjent med østkysten av Australia. På turen skal vi besøke det verdenskjente korallrevet Great Barrier Reef, samt prøve ulike aktiviteter og idretter som surfing og havrafting. Vi skal bli kjent med lokale australiere, samt få ett møte med Australias urbefolkning aboriginerne. Gjennom møte med mennesker, kultur og dyreliv får du et unikt innblikk i dette fascinerende landet. Turen startet nordøst i byen Cairns og avsluttes i verdensmetropolen Sidney. Du kan lese mer om tidligere studieturer her. Vær oppmerksom på at innholdet på turene vil utvikle seg fra år til år. 

Alternativ 2. Studietur i Europa

Europa Explore – linja vil utvikle en ny Europareise hvert år. Denne reisen blir så gjort valgbar for reisemålslinjene våre slik at du kan følge den fagretninga du ønsker når vi er i Norge og samtidig få glede av en rimelig og miljøvennlig hovedreise. Les mer om Europa Explore og hvilke hovedreise de utvikler her

Våre forventninginger til deg

 • At du er positivt innstilt og ønsker noen utfordringer
 • At du bidrar aktivt til egen og andres trivsel
 • At du ønsker å drive med ulike former for fysisk aktivitet.

Søk på Australia Multisport!

 

REISEMÅLSLINJER OG VALGFAG – GIR MANGE MULIGHETER!

Australia Multisport er en reisemålslinje. Det vil si en linje med en utenlandsreise mot slutten av året. Du har undervisning sammen med din reisemålslinje torsdag og fredag. De øvrige dagene består av valgfag og fellesfag. Valgfagene bytter vi tre ganger gjennom året og de velges når du kommer til skolen.

Pris: kr 145 800

Inkludert

 • Mat og rom på skolen
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • Påmeldingsgebyr
 • Eget bad på rommet
 • Lokale turer i Norge
 • Skolemateriell
 • Hovedreise til Australia
 • Skoletur til Israel og Vestbredden

Valgbare tillegg:

 • Enkeltrom (+ kr 5000 pr år)
 • Noen valgfag (opp til kr 8000 hvis du får plass på dykking – de som velger linja har førsterett)

Valgbare fradrag:

 • Hovedreise til Europa (- kr 20 000,-) 
 • Skoletur november i Sør-Norge (- kr 11 000,-) 

Ekstrakostnader varierer fra linje til linje, men ofte dreier det seg om fallskjerm/strikkhopp, heiskort, enkelte måltider på tur. Vi setter vår ære i å inkludere flest mulig av måltidene på tur (både innenlands og utenlands).

Linjelærer

Jan Kristian Behrentz

LÆRER AUSTRALIA MULTISPORT, FELLESFAG, VALGFAG

Liker en aktiv hverdag med ski, sykling, gåturer og fotball. Brenner for at elevene skal kjenne mestring og livsglede gjennom idrett og friluftslivsaktiviteter. Master i kirkelig undervisning og bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i fotball, coaching og idrettspsykologi. Har studert tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid med 6 måneders praksis i Uganda. Startet ved Borg i 2014.

Epost: jankristian@alesundfhs.no
Telefon: 942 89 247

Søk på Australia Multisport!

Nyttig informasjon

Du er sammen gjengen på reisemålslinja nær to dager i uken. De resterende dagene består av fellesfag og valgfag, og faglinjene har noen fag lagt til valgfagdagene. Du kan lage din egen timeplan ved å velge valgfag fra en spennende valgfagsmeny bestående av fag innenfor kreative fag, matlaging, idrettsfag, friluftsliv og musikk.

En sosial reise, en personlig reise og en reise ut i verden

Vi er reiseskolen som bygger på at gjennom reising skjer læring og at hele skoleåret er en reise i sosialt fellesskap, og inn i ditt eget, personlige liv. I september kan du melde deg på pilegrimsvandring over Dovre. Du kan bli med på toppturer i de spektakulære Sunnmørsalpene, og det blir anledning til å gå og klatre i fjell, med fjellsko eller feller under skia. Øyhopping og vestlands-tur er også populært. Om høsten drar hele skolen på felles studietur til Israel, før alle reisemålslinjer mot slutten av året reiser ut i verden.

Kristent verdigrunnlag

Ålesund folkehøgskole er en kristen skole, basert på tro og toleranse. Hver elev møtes med omsorg og respekt, uavhengig av bakgrunn og tro. De som vil gi sin kristne tro en mulighet til å vokse, får god anledning til det. Den som ønsker det kan blant annet bli med på onsdagsmøter, NonStopGud-grupper, bibelgrupper og ukentlig korssamling i kapellet.

Godt fritidstilbud

I gymsalen, på formingsrommet, i trimrommet, på musikkrommet eller datarommet, på fotballbanen og beachvolleyball-banen, på fjellet eller i kano eller båt på sjøen. En stor gruppe miljøarbeidere (stipendiater) organiserer dessuten fritiden – så ingen trenger å kjede seg. Her er grupper for alt fra dans til strikking, fra høytlesning til innebandy.

Fellesskap på tvers av linjer

Solidaritet Reiseskolen: 

På Ålesund Folkehøgskole ønsker vi å utgjøre en forskjell i vårt nærområde og andre steder i verden. Vi ønsker å skape et håp og engasjement om at det nytter å bidra til en bedre verden for våre medmennesker. Det blir valgt en solidaritetskomité ved skolen som har ansvar for å lede dette arbeidet. Gjennom skoleåret samler vi inn penger til bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen. Organisasjonen hjelper mennesker til å klatre ut av fattigdom gjennom utdanning, mikrofinans og jobbskaping. Strømmestiftelsen har prosjekter i flere land i Afrika, Sør – Amerika og Asia. Les mer om organisasjonen her.

Musikal

Hver høst settes det opp en musikal. Dette er et omfattende prosjekt, som går over to uker, med forestillinger over to-tre dager etter endt forberedelsesperiode. Alle elevene bidrar etter sine evner, enten det er dans, skuespill, sang, bygging av scene, PR, rigging, mat, kostyme lyd eller lys. Et utrolig flott og sammenspleisende prosjekt, som hvert år ender i forestillinger sett av hundrevis av lokale barn og unge.

Elevkvelder

Lørdagskveldene arrangeres det omtrent hver uke elevkvelder. Enkelte av disse elevkveldene er det reisemålslinjene som arrangerer, med tema relatert til reisemål, årstid eller spennende vinklinger, som Filmgalla, Talkshow, 70-tallsfest, Grand Prix, Sjørøverfest. Hva enn det skulle være – så lenge det samler hele kullet og skaper en festkveld!

 

instagram2 #alesundam 

Please check your feed, the data was entered incorrectly.Please check your feed, the data was entered incorrectly.

 

 

Skoleplan

Ønsker du at vi skal sende skoleplan, fyll ut skjemaet.

 
 

Er du et menneske eller en robot?

en-reise-ut-i-verden-Borg-FHS

IMG_1888

IMG_1911

IMG_1169

Informasjon om de andre reisemålslinjene ved Borg:

Og vårens nyhet – EUROPA PÅ HJUL – TRYKK HER!