Kortkurs

Ålesund folkehøgskole arrangerer hvert år flere kortkurs. Les nedover sida her! Du finner Gospelkurs, Reise til Patmos, Styrke og kondisjonstrening, Korkurs med Elkana og Oppfølgingskurs – fjorårstreff. Velkommen til inspirerende kurs!

Oppfølgingskurs

I januar arrangerer vi oppfølgingskurs for fjorårselevene. Her arbeider vi med erfaringene rundt folkehøgskoleåret nå når de har kommet litt på avstand. Ellers inneholder helga idrett og elevkvelder i god folkehøgskoleånd. For påmelding og informasjon til neste års oppfølgingskurs – trykk her.

Pilegrimsreise i apostelen Johannes’ fotspor sept 2018

Bli med på pilegrimsreise til staden for Johannes’ openberring og til viktige kjelder for den europeiske kultur og sivilisasjon. Samstundes gjere sommaren litt lengre med ferie-liv i Egearhavet. Det vert daglege samlingar med bibel- og kulturtime, tidebøner og messefeiring. Dei som vil, kan ta turen til Efesos der apostelen Paulus konfronterte Diana-kultusen, der apostelen Johannes er gravlagd og der Guds Mor Maria truleg budde siste delen av sitt liv.

Turen varer frå sønd. 16. til sønd. 23. september 2018!

Kurset er eit samarbeid mellom Den nordisk-katolske kyrkja og Ålesund folkehøgskole – les meir her!

 

Styrke- og kondisjonstreningskurs – for damer.

Kortkurs i samarbeid med Trimgruppen i  Emblem Idrettslag.

Kristin Blindheim Akslen er kursinstruktør og vil bruke naturen som treningsarena når været tillater det og ellers holder vi til i gymsalen på Emblem skole. 

10 Mandager fremover vil hun ha fokus på styrke og utholdenhet, tilpasset deg og dine behov. 

Pris: Kr 700 for 10 kurskvelder. Kom gjerne på en prøvetime vil du sjekke om dette er noe for deg.

Ta med drikkeflaske, ei matte og klær til å trene i. Påmelding ved oppmøte. For informasjon – ta kontakt med Kristin på krisblindheim@gmail.com.

 

Korsang

I samarbeid med koret Elkana arrangerer Ålesund folkehøgskole to oppdelte kortkurs for sanginteresserte hvert kalenderår. Tema er interpretasjon, pusteteknikk, rytmikk, kortonedannelse og konsentrasjonsøvelser for korister. Instruktør i disse kortkursene er rektor ved skolen, Sven Wågen Sæther. Kursene er for alle som er glade i sang og ønsker å være med i et fellesskap omkring kristen korsang.  Hvert kurs går over 8-10 tirsdagskvelder fra kl 20.00-22.00 og en kurslørdag pr halvår. Elkana holder til på Godøya og målgruppe for kurset er sangere fra alle øyene og Ålesundsområdet. For mer informasjon, ta gjerne kontakt med leder i Elkana, Arild Austnes (mob 90018064)  eller Sven (mob 92827117). For påmelding – bruk dette skjemaet. 

 

Andre kurs

Følg med for informasjon om nye kurs, denne sida oppdateres stadig!

 

 

Tidligere kurs

Gospelkurs

Borgund folkehøgskole arrangerer Gospelkurs helga 30. september-1. oktober 2017. Dette skal bli ei forrykende festhelg for alle oss som liker Gospelsjangeren. Vi har med oss Odd Jakobsen som korinstruktør og Jostein Størkersen som orkesterleder, begge holder til i Gjøvik. Koret Elkana er alt påmeldt som deltakere og vi ønsker å få med oss mange sangere fra hele Sunnmøre.

Program:
Lørdag 30. september
kl 10.00 – Velkommen – kursstart.
kl 13.00 – Middag
kl 14.00 – Kursøkt
kl 16.00 – Kaffe
kl 18.00 – Kursdagen slutt

Søndag 1. oktober
kl 11.00 – Kursøkt
kl 14.00 – Middag
kl 15.00 – Generalprøve
kl 17.00 – Gospelkonsert – åpen konsert. En tidsreise fra slavemarkene til vår tid.

Kursavgift inkl måltider og materiell: kr 500,- Ressurser (noter og lydfiler) deles med påmeldte. Påmelding innen 28. september.

Målgruppe for kurset er alle sangere som aner hva en Gospelnight kan være for noe. For mer informasjon, ta gjerne kontakt med Sven (mob 92827117 eller rektor@borgund.fhs.no). PÅMELDINGSSKJEMA – TRYKK HER!

Jostein Størkersen
Lærer ved Viken Musikkfolkehøgskole, Gjøvik
Driver skolens lydstudio
Mye brukt pianist i Innlands-distriktet
Pianist i diverse kor og korprosjekter
Pianist i fast konsert-trio
Odd Jakobsens kapellmester siden år 2000
Erfaring som musiker fra diverse revy- og musikalprosjekter
Kapellmester på Jakobsens soloalbum (Gospel)

 

Odd Jakobsen
Lærer i grunnskolen
Rektor i 11 år ved Lyngen Musikkskole
30 års erfaring som dirigent for gospelkor/blandakor
Dirigent for diverse store korprosjekter
Lang erfaring som leder for diverse musikalprosjekter
Tett korsamarbeid med Per Oddvar Hildre siden midt på 90-tallet
Gitt ut eget soloalbum (Gospel)

PÅMELDINGSSKJEMA – TRYKK HER!