Borg-FHS-Linjer-dykking-2

Borg-FHS-Linjer-dykking

Destinasjon X Dykking Vannsport

Utforsk fjordene rundt Ålesund! Både over og under overflaten. Under vannoverflaten venter en ny verden. Opplev det klare vannet i fjordene i Ålesund og bli med å utforske de flotte korallene i Rødehavet.

På reisemålslinjen Destinasjon X Dykking Vannsport, bestemmer vi oss for reise destinasjon først etter vi møtes. Hvor ønsker vi å dykke og bedrive vannsportaktiviteter? Hvor finner vi egentlig de beste surfebølgene?

LINJENS INNHOLD

Et år i Norges villeste landsdel i området rundt Ålesund. Hav og fjorddykking i Norge, tropisk dykking i Rødehavet og destinasjon X.

Målet med Dykking Vannsport  er å utforske havet, og alt det har å by på. Vi ønsker at dette skal være et år der du oppdager og utforsker, mestre utfordringer og finner gleden i mangfoldet. 

NØKKELORD

Aktiviteter: Snorkling, juving. Vannski, kano, Surfing på Stadt, sjøfiske, Dykkerkurs med vrakdykk, Strømdykk, fangstdykk mm padlebrett, Elvekajakk, vandretur i Sunnmørsfjella, skidager, tur over Dovrefjell.

Teambuilding: Det blir lagt vekt på å bygge et godt klassemiljø. Gjennom året får dere utfordringer som dere skal løse sammen som gruppe.

Turforberedelser:  Fordype geografi og kultur i landet. Vi skal være godt forberedt på å få mye ut av dykkene på den lange reisen.

HVEM LINJEN PASSER FOR

Destinasjon X Dykking Vannsport er en god del på farten. Elevene må ha godkjent legesjekk for å kunne drive sportsdykking.

FORVENTNINGER TIL DEG           

 • Ønsker å utforske og oppdage nye sider ved deg selv
 • Ønsker å utfordre deg selv
 • Interesse for andre kulturer og mennesker
 • Lyst til å bli kjent livet under havoverflaten
 • God fysisk form

STUDIETUR

10 dager i Israel og Vestbredden, og noen dager i Eilatt i Israel for å dykke. 3 uker på langreise for å dykke og drive vannsport. Hva som blir destinasjon X kommende skoleår bestemmer vi iløpet av høsten.

SØK NÅ!

REISEMÅLSLINJER OG VALGFAG – GIR MANGE MULIGHETER!

Destinasjon X er en reisemålslinje. Det vil si en linje med en utenlandsreise mot slutten av året. Dette er det vi internt kaller hovedlinjer, og som utgjør din klasse her på Ålesund Folkehøgskole. Du har undervisning sammen med din reisemålslinje torsdag og fredag. De øvrige dagene består av valgfag og fellesfag. Valgfagene bytter vi tre ganger gjennom året og de velges når du kommer til skolen.

PRIS: 144 800

 

Inkludert

 • Mat og rom på skolen
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • Påmeldingsgebyr
 • Eget bad på rommet
 • Lokale turer i Norge
 • Skolemateriell
 • Studieturen til Destinasjon X
 • Skoletur til Israel og Vestbredden

Valgbare tillegg:

 • Enkeltrom (+ kr 5000 pr år)
 • Noen valgfag (som CrossFit ++)

Ekstrakostnader varierer fra linje til linje, men ofte dreier det seg om fallskjerm/strikkhopp, heiskort, enkelte måltider på tur. Vi ønsker å inkludere flest mulig av måltidene på tur (både innenlands og utenlands). Fullstendig oversikt over økonomien finne du på denne lenka.

LÆRER

Lærer Destinasjon X, Topptur, ski og Inspektør ved skolen

Allmennlærarar frå Volda Lærarhøgskole, Idrett ved Høgskulen i Volda, Ledelse i Skolen fra NLA, UKT frå MF.

Er frå Sykkylven. Lars Johan er glad i toppturar sommar som vinter. Telemark, slalåm, langrenn og er glad i å vere på sjøen.

Epost: larsjohan@alesundfhs.no

Telefon: 48 04 43 58

NYTTIG INFORMASJON

En sosial reise, en personlig reise og en reise ut i verden
Ålesund Folkehøgskole er reiseskolen som bygger på at gjennom reising skjer læring og at hele skoleåret er en reise i sosialt fellesskap, og inn i ditt eget, personlige liv. I september kan du melde deg på pilegrimsvandring over Dovre. Du kan bli med på toppturer i de spektakulære Sunnmørsalpene, og det blir anledning til å gå og klatre i fjell, med fjellsko eller feller under skia. Øyhopping og vestlands-tur er også populært. Om høsten drar hele skolen på felles studietur til Israel, før alle reisemålslinjer mot slutten av året reiser ut i verden.

Kristent verdigrunnlag
Ålesund folkehøgskole er en kristen skole, basert på tro og toleranse. Hver elev møtes med omsorg og respekt, uavhengig av bakgrunn og tro. De som vil gi sin kristne tro en mulighet til å vokse, får god anledning til det. Den som ønsker det kan blant annet bli med på onsdagsmøter, NonStopGud-grupper, bibelgrupper og ukentlig korssamling i kapellet.

Godt fritidstilbud
I gymsalen, på formingsrommet, i trimrommet, på musikkrommet eller datarommet, på fotballbanen og beachvolleyball-banen, på fjellet eller i kano eller båt på sjøen. En stor gruppe miljøarbeidere (stipendiater) organiserer dessuten fritiden – så ingen trenger å kjede seg. Her er grupper for alt fra dans til strikking, fra høytlesning til innebandy.

Solidaritet Reiseskolen
På Ålesund Folkehøgskole ønsker vi å utgjøre en forskjell i vårt nærområde og andre steder i verden. Vi ønsker å skape et håp og engasjement om at det nytter å bidra til en bedre verden for våre medmennesker. Det blir valgt en solidaritetskomité ved skolen som har ansvar for å lede dette arbeidet. Gjennom skoleåret samler vi inn penger til bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen. Organisasjonen hjelper mennesker til å klatre ut av fattigdom gjennom utdanning, mikrofinans og jobbskaping. Strømmestiftelsen har prosjekter i flere land i Afrika, Sør – Amerika og Asia. Les mer om organisasjonen her.

Musikal
Hver høst settes det opp en musikal på Ålesund Folkehøgskole. Dette er et omfattende prosjekt, som går over to uker, med forestillinger over to-tre dager etter endt forberedelsesperiode. Alle elevene bidrar etter sine evner, enten det er dans, skuespill, sang, bygging av scene, PR, rigging, mat, kostyme lyd eller lys. Et utrolig flott og sammenspleisende prosjekt, som hvert år ender i forestillinger sett av hundrevis av lokale barn og unge.

Elevkvelder
Lørdagskveldene arrangeres det omtrent hver uke elevkvelder. Enkelte av disse elevkveldene er det reisemålslinjene som arrangerer, med tema relatert til reisemål, årstid eller spennende vinklinger, som Filmgalla, Talkshow, 70-tallsfest, Grand Prix, Sjørøverfest. Hva enn det skulle være – så lenge det samler hele kullet og skaper en festkveld!

Se film fra dykkernes Eilatopplevelse 2016.

instagram2 #AlesundfhsPlease check your feed, the data was entered incorrectly.