Borg-FHS-Linjer-BP

australia-borg

australia-borg-reiseskolen-2

australia-borg-reiseskolen

Australia Backpack

Push grenser med backpacking på Sunnmøre – i storgrupper og i par. Australia Backpack gir deg Australia-fordypning og unik studietur Down Under; fra møter med aboriginer i Outback´en til urbane impulser i Melbourne og Sydney.

Linjens innhold

Australia Backpacks mantra er «Nysgjerrighet og mot!» Push egne grenser med backpacking på vakre Sunnmøre, og i landet Down Under. Reis distriktet rundt i storgrupper og i par. Lær å klare deg selv på tur, og fordyp deg i australsk kultur.

Australia Backpack er en linje på farta, hvor erfaringsbasert læring er hovedverktøyet. Få førstehåndserfaringer om det å reise på egenhånd, og i større og mindre grupper. Jobb i team for å nå et mål, tilegn deg kunnskap om Australia gjennom en redaksjonell tilnærming, bevisstgjør deg selv på styrker og svakheter, og lær mer om hvordan du fungerer i møte med andre, og ikke minst hva møtene gjør med deg.

Du vil sitte igjen med økt mot og motivasjon til å utforske det ukjente. På slutten av året, er målet at du skal ha et nært forhold til landet Down Under. Du får møte aboriginer i den dypeste outback, og vil få oppleve store deler av østkysten, med surfing, snorkling/dykking, og yrende byliv i Sydney og Melbourne. Les mer om den lange reisen på årets reiseblogg!

Nøkkelord

 • Backpack-ligaen: Seks ganger i løpet av året kjører vi «Amazing Race – Australia Backpack Edition» på linja. Og finalen arrangeres i Sydney! I Backpack-ligaen reiser og konkurrerer du i gruppe med en til fire andre. Gruppene er på reise i opptil to døgn av gangen, og får underveis oppgaver og utfordringer knyttet til backpacking, natur- og idrettsopplevelser, samt australsk kultur.
 • Surfing: Du vil få oppleve to eksotiske ytterpunkter innen surfing; fra Hoddevika, Norge til Byron Bay og Bondi Beach, Australia. I Australia blir ikke barn født med ski på bena, men surfebrett. Du vil få kursing i Byron Bay, og har mulighet til å surfe på egenhånd i Port Stephens og på Bondi Beach utenfor Sydney.
 • Kulturmøte: Spennet i australsk kultur er enormt.  Tradisjonell aboriginerkultur på en side, hypermoderne bykultur på den andre. Og så har du alt imellom. Samlet skapes et utrolig spennende helhetsbilde; Australia i dag. Denne sammensattheten vil du ha et nært forhold til før vi drar på langreisen.
 • Reiseplanlegging: Etter året på Ålesund Folkehøgskole skal du kanskje backpacke på egenhånd? Da blir alt opp til deg! Så hvorfor ikke lære deg å planlegge med en gang? Lær i praksis å budsjettere, inngå kompromisser, legge opp reiserute, kontakte overnattingsplasser, og å planlegge billige, men spennende reiser.
 • Reise og Bærekraft: Hva vil det si å reise på en bærekraftig måte? Hva utgjør et bærekraftig reisefølge?

STUDIETURER

Vi ønsker at alle skal ha økonomisk mulighet til et folkehøgskole år hos oss. Vi gir derfor to valgmuligheter for studieturer på noen av våre linjer. Du kan velge den ordinære turen med din linje eller velge å bli med vår billigste reisemålstur, reisen til linja Europa Explore. Om du velger Europaturen følger du Australia Backpack sitt opplegg i Norge, men reiser på studietur sammen med Europa Explore. 
Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Vestbredden. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.  Klikk her for å lese mer om prisen for de ulike alternativene. 

Alternativ 1. Studietur til Australia

Utpå vinteren drar vi fra kulden her nord til sommeren der sør. Som backpackere får vi oppleve Australia på nært hold der vi vil bevege oss både langs landeveier og bygater, ved kysten og i innlandet, i ørken og regnskog. Ville kenguruer, aboriginer-kultur og flott fargespill i naturen venter oss. Det blir snorkling i korallrevene langs østkysten og besøk i Sydney med Operahus og Harbour Bridge. Nye opplevelser venter “down under”.

Alternativ 2. Studietur i Europa

Europa Explore – linja vil utvikle en ny Europareise hvert år. Denne reisen blir så gjort valgbar for reisemålslinjene våre slik at du kan følge den linja du ønsker når vi er i Norge og samtidig få glede av et rimelig og miljøvennlig hovedreise. Les mer om Europa Explore og hvilke hovedreise de utvikler her

 

Hvem passer linjen for?

Australia Backpack er en god del på farta, men er ingen rendyrket friluftslinje, heller ingen idrettlinje. En myk inngang til begge deler; vi sykler og går mye, noe padling og skigåing.

Dette vil du lære

 • Backpacking
 • Surfing
 • Kulturmøte
 • Reiseplanlegging
 • Reise og Bærekraft

Våre forventninginger til deg

 • Positiv innstilling til både innendørs- og utendørsopplegg
 • Nysgjerrighet og mot
 • Villighet til å utfordre deg selv og din egen komfortsone
 • En iver etter å lære om nye kulturer
 • At du stiller med egen sykkel (Ikke krav, men vi sykler mye)

Søk her!

Reisemålslinjer og valgfag- Gir mange muligheter

Australia Backpack er en reisemålslinje. Det vil si en linje med en utenlandsreise mot slutten av året. Du har undervisning sammen med din reisemålslinje torsdag og fredag. De øvrige dagene består av valgfag og fellesfag. Valgfagene bytter vi tre ganger gjennom året og de velges når du kommer til skolen.

Pris: 145 800

Inkludert

 • Mat og rom på skolen
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • Påmeldingsgebyr
 • Eget bad på rommet
 • Lokale turer i Norge
 • Skolemateriell
 • Hovedreise til Australia
 • Skoletur til Israel og Vestbredden

Valgbare tillegg:

 • Enkeltrom (+ kr 5000 pr år)
 • Noen valgfag (opp til kr 8000 hvis du får plass på dykking – de som velger linja har førsterett)

Valgbare fradrag:

 • Hovedreise til Europa i stedet for til Australia (- kr 20 000,-) 
 • Skoletur november i Sør-Norge i stedet for til Israel – Vestbredden (- kr 11 000,-) 

Ekstrakostnader varierer fra linje til linje, men ofte dreier det seg om fallskjerm/strikkhopp, heiskort, enkelte måltider på tur. Vi ønsker å inkludere flest mulig av måltidene på tur (både innenlands og utenlands).

 

Linjelærer

Robert Botn

LÆRER AUSTRALIA BACKPACK, FORFATTER OG REISEJOURNALISTIKK, VALGFAG

Opprinnelig fra Tønsberg, forfatter, med bachelor i markedsføring fra Westerdals Oslo ACT. Har jobbet i reklame- og kommunikasjonsbransjen, og har undervist i mediekommunikasjon og norsk på Akademiet VGS i Ålesund. Har også RLE og norsk i fagkretsen. Elsker å oppdage steder og mennesker, og er glad i å være utendørs; til fots, med snowboard / longboard under bena, eller midtfjords i en kajakk.

Epost: robert@alesundfhs.no
Telefon: 46420612

Søk her!

Nyttig informasjon

Du er sammen gjengen på reisemålslinja nær to dager i uken. De resterende dagene består av fellesfag og valgfag. Du kan lage din egen timeplan ved å velge valgfag fra en spennende valgfagsmeny bestående av fag innenfor kreative fag, matlaging, idrettsfag, friluftsliv og musikk.

 

En sosial reise, en personlig reise og en reise ut i verden

Vi er reiseskolen som bygger på at gjennom reising skjer læring og at hele skoleåret er en reise i sosialt fellesskap, og inn i ditt eget, personlige liv. I september kan du melde deg på pilegrimsvandring over Dovre. Du kan bli med på toppturer i de spektakulære Sunnmørsalpene, og det blir anledning til å gå og klatre i fjell, med fjellsko eller feller under skia. Øyhopping og vestlands-tur er også populært. Om høsten drar hele skolen på felles studietur til Israel, før alle reisemålslinjer mot slutten av året reiser ut i verden.

Kristent verdigrunnlag

Ålesund folkehøgskole er en kristen skole, basert på tro og toleranse. Hver elev møtes med omsorg og respekt, uavhengig av bakgrunn og tro. De som vil gi sin kristne tro en mulighet til å vokse, får god anledning til det. Den som ønsker det kan blant annet bli med på onsdagsmøter, NonStopGud-grupper, bibelgrupper og ukentlig korssamling i kapellet.

Godt fritidstilbud
I gymsalen, på formingsrommet, i trimrommet, på musikkrommet eller datarommet, på fotballbanen og beachvolleyball-banen, på fjellet eller i kano eller båt på sjøen. En stor gruppe miljøarbeidere (stipendiater) organiserer dessuten fritiden – så ingen trenger å kjede seg. Her er grupper for alt fra dans til strikking, fra høytlesning til innebandy.

Fellesskap på tvers av linjer

Solidaritet Reiseskolen: På Ålesund Folkehøgskole ønsker vi å utgjøre en forskjell i vårt nærområde og andre steder i verden. Vi ønsker å skape et håp og engasjement om at det nytter å bidra til en bedre verden for våre medmennesker. Det blir valgt en solidaritetskomité ved skolen som har ansvar for å lede dette arbeidet. Gjennom skoleåret samler vi inn penger til bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen. Organisasjonen hjelper mennesker til å klatre ut av fattigdom gjennom utdanning, mikrofinans og jobbskaping. Strømmestiftelsen har prosjekter i flere land i Afrika, Sør – Amerika og Asia. Les mer om organisasjonen her.

Musikal: Hver høst settes det opp en musikal. Dette er et omfattende prosjekt, som går over to uker, med forestillinger over to-tre dager etter endt forberedelsesperiode. Alle elevene bidrar etter sine evner, enten det er dans, skuespill, sang, bygging av scene, PR, rigging, mat, kostyme lyd eller lys. Et utrolig flott og sammenspleisende prosjekt, som hvert år ender i forestillinger sett av hundrevis av lokale barn og unge.

Elevkvelder: Lørdagskveldene arrangeres det omtrent hver uke elevkvelder. Enkelte av disse elevkveldene er det reisemålslinjene som arrangerer, med tema relatert til reisemål, årstid eller spennende vinklinger, som Filmgalla, Talkshow, 70-tallsfest, Grand Prix, Sjørøverfest. Hva enn det skulle være – så lenge det samler hele kullet og skaper en festkveld!

 

 

instagram2 #borgbp

 

Please check your feed, the data was entered incorrectly.

 

 

Skoleplan

Ønsker du at vi skal sende skoleplan, fyll ut skjemaet.

 
 

Er du et menneske eller en robot?

en-reise-ut-i-verden-Borg-FHS

 

Australia2AustraliaOLYMPUS DIGITAL CAMERA