'

Ansatte

Ansatte ved Borgund folkehøgskole

Personalet ved Borgund folkehøgskole består av flere arbeidsgrupper. Vi har folk som jobber som lærere, på kontoret, på kjøkken, som vaktmester og på vårt internat. Miljøet på skolen er internasjonalt med personale fra flere land. Møtet med våre dyktige ansatte er en viktig del av elevenes reise for livet.

Administrasjon

5260408
Sæther Sven Wågen
92 82 71 17
sven@alesundfhs.no
Rektor

Sven er fra Valderøya og har bodd lenge i Trøndelag. Han er far til fire og mannen til Bodil. Sven startet som musikklærer i folkehøgskolen i 1989. Siden har han vært inspektør og så rektor fra 1997. Startet ved Borg i 2010. I tillegg til musikk har han historie, datafag, pedagogikk og skoleledelse i fagkretsen. Han har vært med i redaksjonen for tre utgaver av folkehøgskolens sangbok Syng Livet, liker å spille Chopin alt for høyt på piano, er glad i korsang og allsang, og har som drøm at noen enda en gang tar initiativ til mannskor et skoleår i ikke alt for fjern framtid.

4916234
Lars Johan Klokk
48 04 43 58
larsjohan@alesundfhs.no
Inspektør

Lars Johan starta i folkehøgskolen i 1995, kom til Borg i 1997 og ble inspektør i 1998. Her har vi med en av Ålesund Folkehøgskole sine viktige kontinuitetsbærere å gjøre! Han vet alt om Borg. Om bygningene, om folk og historie. I det daglige er det Lars Johan som holder styr på lister og fagavvikling, og når han får velge valgfag selv blir han lærer på Topptur og Chillan med LJ. Lars Johan har idrett, samfunnsfag og kristendom i fagkretsen, han er gift med Corina, er far til tre og kommer fra Sykkylven.  Han drømmer om at en dag vil alle elevene være med på fotballkamp kledd i oransje… og enda bedre – at mange blir med på alt som settes i gang gjennom folkehøgskoleåret.

3845864
Mongstad Audny
95 90 91 92
audny@alesundfhs.no
Administrasjonsleder

Audny bestyrer utleie, har personalansvar for Kjøkken og kontor, og fakturerer alle våre kunder (der hører også elevene til) det som de skylder skolen.

5260384
Bente Søgnen Blindheim

99 30 30 99
bente@alesundfhs.no
Kontorfullmektig

Bente arbeider med inntaket av elever og all kontakt overfor lånekassen, blant mye annet. Det er henne du treffer i telefonen mandag, onsdag og fredag.

5260412
Randi Stige Øvstebø

91 11 07 68
randi@alesundfhs.no
Internatleder

Randi har arbeidd på Borg sidan 1988, først som linjelærer på «kokk / servitørlinje» og no som internatleder. Randi ansvar for elevane når dei er sjuke og at rutinene på internatet fungerer som dei skal. Ho liker godt å lage mat og underviser i «Eksotiske retter» og er med på «trivselsfremjande tiltak» som «Restaurantkveld» eller Åpent kjøkken og Bibelgrupper. Mykje av arbeidstida  går til å snakke med elever om «smått og stort» og vere til stades for elevane. Det er Randi som fordeler elevane på rom ut frå svara vi får på internatlederskjemaet i juni.

4916243
Jon Harald Strømme

92 41 21 09 / 95 25 26 52
jon.harald@alesundfhs.no
Vaktmester

Jon Harald steller med alt som har med hus og vedlikehold å gjøre. Og han liker å slå av en hyggelig prat av og til når det passer slik.

3845860
Jorunn Håskjold

99 39 57 32 / 70 15 04 13
jorunn@alesundfhs.no
Kjøkkenleder

Jorunn leder kjøkkenet, kjøper inn mat og i samråd med kokker og elever, setter hun opp menyen.

Lærere

5260378
Kristin
 Blindheim Akslen

92 24 36 88
kristin@alesundfhs.no
Lærer valgfag – RBF

Kristin er født og oppvokst i nærheten av skolen. Hun er gift og har tre barn. «Aktiv» beskriver henne godt og hun liker også å slappe av med en kaffe og et teppe. Opp gjennom livet har hun spilt volleyball, vært volleyballtrener for aldersbestemte lag og 2 divivisjons laget på Blindheim i ni år. Hun har også drevet med flere idretter som fotball, håndball, spinningsinstruktør, bootcamp, CrossFit ++

Utdannet idrett- og sammfunnsfagslærer med friluftsliv, ski og ballspill som mellomfag. Kristin liker seg godt på fjellet, både på beina og på ski. Telemark, slalom, snowboard, langrenn alt er gøy! Kristin liker å være sammen med ungdom og prate om alt mellom himmel og jord. Konkurransemenneske og liker å delta bare hvis hun kan vinne… 😉

3845854
Ragnhild Eide Akslen
97 69 27 33
ragnhild@alesundfhs.no
Lærer – fellesfag – valgfag – vokal

Ragnhild er musikkelsker på heltid. Du finner henne foran et kor, bak et piano eller ukelele, foran et orkester og elsker å synge alle sangene i sangboken av full hals. Hun er utdannet sanger og har bakgrunn i mange sammenhenger fra opera til jazzorkester. Liker å kle seg ut med store parykker og tar gjerne en arie! Mastergrad i utøvende sang fra Griegakademiet, Universitetet i Bergen med utveksling til Det Kongelige Danske Musikkonservatoriumi København. Hun har spesielt fordypet eg i sangene til Fartein Valen. Spesialutdanning i samtidsmusikk og barokkmusikk. Praktisk pedagogisk utdanning som sangpedagog. Ragnhild har lang fartstid som kordirigent og sangpedagog i ulike sammenhenger i Bergen og i Ålesund. Hun har hatt roller ved en rekke operaforestillinger. Blant annet «Hypermusikal» ved Den Norske Opera/Bergen Nasjonale Opera og «Veslefrikk» ved Bergen nasjonale opera med forestillinger i Tjekkia, Oslo, Bergen og Tromsø.Som sanger har hun vært solist med Bergen filharmoniske orkester og BIT20 og har blant annet hatt solokonserter på Trollhaugen i Bergen. Hun har urfremført Ketil Hvoslefs «Gåte» på Festspillene i Bergen. Hun har gjort innspilling av Griegs «Haugtussa» på Radio France i Paris og hatt konserter i Paris, Berlin, Wien og New York. Selv om hun er klassisk utdannet har hun også vært på turne med Ytre Suløen jazzensemble og deltatt som solist på «Sacred conserts» av Duke Ellington. Hun er ikke redd for en gospelballade eller ei god poplåt.

5260380
Ato Owusu-Addo
91 34 96 64
ato@alesundfhs.no
Lærer – Afrika – valgfag

Ato er vår høvding fra Ghana. Han har studert statsvitenskap og drama. Få andre i folkehøgskolen kan formidle Afrika med så stor bakgrunnskunnskap og erfaring som vår Ato. Han har gjennom de siste 10 år utviklet gode kontakter og kjennskap til Kenya og Tanzania, dit vår Afrikareise går. Ato underviser også i treningsvalgfag og fag om samfunnsforståelse og verdensforståelse.

4916228
Oddgunn Haugen Ervik
99 12 31 68 / 70 14 45 67
oddgunn@alesundfhs.no
Lærer

Oddgunn er ålesunder, født og oppvokst i skolens nærområde. Hun var her faktisk før skolen ble bygget på Hatleholen. Spør du Oddgunn, vil hun svare at Borg ligger på det vakreste stedet på jord.
Hun trives best når hun er i bevegelse, gjerne med ball, ski eller sykkel. Det viktigste er å delta, (men vinner du ikke, er det litt bortkasta). Oddgunn spiller og har alltid spilt i korps, spiller kornett, men kan også holde takten på trommer. Kor og sang er heller ikke å forakte, har dirigert barnekor i 15 år.
Aafk supporter på sin hals og fast inventar på Color Line stadion, der hun følger både herre- og damefotbal.
Oddgunn gikk lærerskolen i «gamle dager» i Volda, med musikk,idrett og spesialpedagogikk i fagkretsen. Ellers er humor, ordenssans og tolmodighet fremtredende egenskaper.
Det Oddgunn er aller mest stolt av er familien sin, og at hun har oppdratt fire barn, to gutter, to jenter (og mann) til ganglige samfunnsborgere. «Livet er som å sykle, for å holde balansen må du holde deg i bevegelse»  Einstein.
 
4916231
Matthias Furrer

45 85 22 84
matthias@alesundfhs.no
Lærer – USA-Travelstudy – valgfag – systemansvarlig
 
En innvandret sunnmøring født og oppvokst i Schaffhausen. Karrieren som økonom i Sveits ble kortvarig etter at et utvekslingsår har ført til fast oppholdstillatelse i Norge og 14 år på Borg. Carpe Diem. Det internasjonale miljøet i hjertet av Europa har satt sitt preg på denne karen fra ung alder av. Matthias er fascinert av kultur, språk og land. Han har lang erfaring med reising, både som ung interrailer og reiseleder. Gjennom dette har han blitt overbevist om at menneskets styrke ligger i mangfoldet, noe han er opptatt av å formidle i folkehøgskolen. Å følge med på nyeste forskning og vitenskap gir Matthias inspirasjon, naturen er kilde for ny energi. Et av favorittstedene er Alpene. Drømmer om å få se de fra verdensrommet en dag.
 

5260385
Robert Botn
464 20 612
robert@alesundfhs.no
Lærer – Australia Backpack og valgfag innen journalistikk, tekst og markedsføring

Robert Botn (f.1983) er opprinnelig fra Tønsberg, og er utdannet skribent og tekstforfatter. Han har i en årrekke jobbet i reklame- og kommunikasjonsbransjen, både frilans og som fast ansatt. Han har også undervist i mediekommunikasjon på Akademiet VGS i Ålesund. Robert elsker å reise og møte nye mennesker, og har opplevd mye på tur som han håper elevene vil kunne dra nytte av. Han er også glad i å oppholde seg ute i naturen; det være seg til fots, med snowboard under beina eller midtfjords i en kajakk.

5260410
Knut Ståle L. Thomassen

41 33 55 66
knutstaale@alesundfhs.no
Lærer – New Zealand

Knut Ståle er født i Stavanger, men ingen ekte siddis. 50% av genene kommer fra Karmøys kystperle Skudeneshavn, men de resterende fra de Sunnmørske alper. Dermed er ikke Ålesund et unaturlig bosted, etter å ha lært seg både østlandsdialekt og Sandnesdialekt. Friluftslivet drives både i de bratte bakker og nær bakken med egne barn, og gleden ved å bringe naturgleden til andre er påtakelig. Naturen roper etter kontakt, og på Borg får den svar. Sjø, snø, vind, vann og ild er viktige elementer, viktigere enn 4G. Røttene fra folk som kjente naturen før oss er en spennende inspirasjon, og alle de filosofier som kommer fra både våre røtter, vårt opphav i universet og våre liv i øyeblikket, er viktig næring. I tillegg til den store burgeren på Ferg’s i Queenstown, New Zealand, og kanskje noe ananasbrus fra Oskar Sylte. Faglærerutdanning i friluftsliv fra Høgskolen i Telemark, tidligere erfaring som lærer i folkehøgskole, miljøterapeut i barnevernet og bussjåfør for gamle og unge, i store og små busser. Velkommen i Knuts verden!

Per Torvnes Str├©m
Per Torvnes Strøm
486 03 162
per@alesundfhs.no
Lærer – Sør-Amerika Xplore – Canada Adventure Sports – valgfag ski, sykkel, klatring og turer.

Bachelor i Idrettssvitenskap fra University of Calgary, Canada. Master i Idrett, Leder og Trenerrollen, med fokus på friluftsliv og bratt skiferdsel, Nord Universitet, Bodø. Ski og Skred halvtårskurs, Internasjonal Ski og Skredkurs, Alta, Canada, Frankrike, Sverige. Klatreinstruktør, NKF.

Tidligere erfaring som aktiv syklist på internasjonalt nivå i Canada og Belgia, sykkelmekanikker, personlig trener og ansatt i Den Norske Turistforening.

Født og oppvokst i Canada. Per er en ivrig på topptur sommer som vinter. Telemark, randonne, langrenn, stisykling, stiløping og havpadling er favorittmetoder for å nyte naturen.

4579177
Jan Kristian Behrentz
942 89 247
jankristian@alesundfhs.no
Lærer – Australia multisport – fellesfag – valgfag.

Født og oppvokst i Ålesund. Jan Kristian liker en aktiv hverdag med ski på vinter og sykling, gåturer og fotball på sommeren. Han brenner for at elevene skal kjenne mestring og livsglede gjennom idrett og friluftslivsaktiviteter. Han har sin utdannelse fra Menighetsfakutletet og Norges Idrettshøgskole – master i kirkelig undervisning og bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i fotball, coaching og idrettspsykologi. Han har også studert tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid med 6 måneders praksis i Uganda. Startet ved Borg i 2014.

5260402
Ingrid Rødset
922 94 104
ingrid@alesundfhs.no
Lærer – fagansvarlig RBF – samtaler – valgfag – psykologi fellesfag.

Ingrid er født og oppvokst i Bærum, men flytta til fjells i 2007 og har ikke dratt tilbake. Nå er hun bosatt på Emblem med mann og hund og nyter godt av det sunnmørske nærmiljøet. Klatring og toppturer til fots, skiturer, eller bare generelt å være ute i vær og vind gir stor glede. Hun finner også  stor verdi i kreative fag og matlaging. Ingrid har utdanning som sosionom fra høyskolen i Volda og en mengde kurs knyttet til ungdom og livet. Hun har vært menighetspedagog, hatt studentpraksis i tre måneder i Kenya, vært foredragsholder og arbeidet med barn før hun startet ved Borg i 2014.

Kristina
Kristina Nergård Fagerhol
416 34 785
kristina@alesundfhs.no
Miljøarbeider RBF

Kristina er født og oppvokst på Sula, den lille øya rett vedsiden av Ålesund. Her fant ho også sin drømmeprins, giftet seg og har nå 2 barn. Ho har jobbet med barn og unge i skole og barnehage i mange år. Startet å jobbe her ved Borgund folkehøgskole høsten 2015. Kristina liker sang og musikk og har brukt mye av fritiden sin på dette. Ho er også glad i en god prat over en kopp te. Ho elsker en solfylt dag på beachen med ei god bok. Kristina brenner for at mennesker skal føle seg verdifulle og kjenne på livsglede og mestring.


5260399
Hallvard Roald Nordstrand
913 91 805
hallvard@alesundfhs.no
Lærer – kristendom fellesfag – RBF – samtaler- valfag

Hallvard er frå Vigra, men reiste etter å ha gått bibel- og misjonsskule til Hong Kong. Difor kan han snakke litt kantonesisk. Han er gift med Britt og har 6 barn. Familien slo seg ned på Valderøya i 1990. Etter nokre år som lærar i kroppsøving, KRL og norsk i  barne- og ungdomsskule på Ellingsøya, fekk Hallvard  lyst til å bli prest. Flesteparten av dei 17 åra han arbeidde i kyrkja, var som prest i Ålesund. Å snakke med folk synest han er kjekt og interessant, og han er overbevist om at det gode livet er nærare enn vi ofte tenkjer.  Han elskar humor og humoristiske kommentarar, og ved sida av å synge og spele, går han gjerne ein tur ute. Starta på Borg i august i 2016.

5260400
Maria Helen Ramstad
maria@alesundfhs.no
Lærer – K.U.N.S.T – valgfag

 

Stipendiater

I vårt opplegg for stipendiater, regnes stipendiatene som elever som skal ha minst 24 timer undervisning hver uke som elev. Samtidig er de ansatt for å arbeide noen timer i uka.

Stipendiatrollen i en folkehøgskole er en glimrende arena for ledertrening og for å skaffe seg erfaring knyttet til skole, undervisning og ungdomsarbeid. Hvert år ønsker vi oss søkere som vil være med på å gjøre neste skoleår (minst) like fantastisk som det forrige.

Det er mulig å søke stipendiatplassene for søkere fra tidligere elevkull ved Borg og med annen relevant bakgrunn. For norske søkere vektlegger vi erfaring fra internatskoler/bibelskoler/andre folkehøgskoler. Vi er også åpne for at utenlandske søkere som kan fylle en rolle inn mot kulturutveksling, kan bli vurdert for stipendiatplass.

5260382
Benjamin Benden
benjamin.benden@hotmail.com
Telefon: 41764277

5260404
Ådne Skansen
adneskansen1@gmail.com

5260413
Emma Åmot
Email emma_aamot@hotmail.com
Telefon: 48035771

5260395
Ingvild Lindkjenn
ingvlind@gmail.com
Telefon: 405 22 161

5260396
Dennis Mwanzia Wambua
mwanzech08@gmail.com

5260390
Håkon Jerstad

5260387
Emma Alver Fosse
alverfosse@hotmail.no
Telefon: 994 98 384

Kjøkken

3845855
Helga B. Birgisdottir 
helga@alesundfhs.no
48 25 17 68

4416183
Astrid Søreng
astrid@alesundfhs.no
47 36 77 71

3845869
Elisabeth Sleipnes
elisabeth@alesundfhs.no
91 36 57 16

2898855
Marit Karin Valen
marit@alesundfhs.no
41 43 53 76

4916235
Tone Langnes
tone@alesundfhs.no
99 00 13 96